網路城邦
回本城市首頁 悠遊海闊天空
市長:tu  副市長:
加入本城市推薦本城市加入我的最愛訂閱最新文章
udn城市不分類不分類【悠遊海闊天空】城市/討論區/
討論區片語 phrase 字體:
看回應文章  上一個討論主題 回文章列表 下一個討論主題
give away
 瀏覽35|回應1推薦0

tu
等級:8
留言加入好友
give away   
  • 1. 贈送; 分發

    She gave away all her money to the poor. 她把錢都送給窮人了。He gave away most of his money to charity. 他把大部分錢都捐贈給慈善事業了。These watches are only a pound each; we're almost giving them away這些手錶每塊只賣一英鎊, 我們差不多等於白送!
  • 2. 在婚禮上把(新娘)交給新郎

    The bride was given away by her father. 在婚禮上, 新娘由其父親交給新郎。
  • 3. 有意或無意地洩露某事物(或出賣某人)

    His accent gave him away as a northerner. 他的口音讓人聽出他是北方人。She gave away state secrets to the enemy. 她將國家機密洩露給敵人了。
give out

. 1.分發, 散發

The teacher gave out the examination papers. 教師發了考卷。

The radiator is giving out a lot of heat. 散熱器釋放出很多熱量。

2. 用盡, 用完
Our food supply has given out我們的食物耗盡了。
After a month their food supplies gave out過了一個月, 他們的食物已消耗殆盡。
Her patience finally gave out她終於失去了耐性。
3. 公佈, 宣佈
The news of the President's death was given out in a radio broadcast. 總統逝世的消息已在電台上播出了。
It was given out that the President had been shot. 據稱總統受到槍擊。
4. (指發動機等)停止運轉, 停機, 出故障
One of the plane's engines gave out in mid-Atlantic. 飛機在大西洋中部飛行時, 其中一個發動機出了故障。


本文於 修改第 2 次
回應 回應給此人 推薦文章 列印 加入我的文摘

引用
引用網址:http://city.udn.com/forum/trackback.jsp?no=57628&aid=5749726
 回應文章
give it away
推薦0


tu
等級:8
留言加入好友

 
After winning millions of dollars in the lottery, Scott decided to give it away in an extreme act of kindness.
回應 回應給此人 推薦文章 列印 加入我的文摘
引用網址:http://city.udn.com/forum/trackback.jsp?no=57628&aid=5749729